Yorum Backlink Nedir?



Backlink; geri link anlamına gelmekle birlikte link vermek yada link almak da denilebilir. Bir sitenin kaliteli siteden backlink alması onun hem pagerank değerine etki eder hemde kelimede yükseliş sağlar. Bu nedenle seo için olmassa olmaz backlinkdir.  Seo işleri önce site içi düzenlemeyle daha sonra backlink ile başlar. Yalnız bir şeye dikkat edelim lütfen. Yeni sitelerimize backlink çalışması yapmayalım. En az 2 ayını doldurmuş bir site backlink için hazırdır. Yeni siteler için tavsiyem sosyal imleme yani bookmark yapmaları. Bir önceki makalelerimizde sosyal imleme (bookmark) ‘ın ne olduğunu nasıl yapıldığını anlattım..Dilerseniz okuyup bookmark hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Herneyse yeni site G oogle’ın gözünde acemi sitedir. Bu yüzden backlink kasması normal değildir. Yeni site kavramını geçtiyseniz sizin için büyük bir maraton süreci başlıyor demektir. Video – blog – forum backlink kasmanız ve hedef kelimenize link vermenizin zamanı gelmiştir.Şimdi bu backlink türlerinden blog backlinki açıklayalım.

Blog Backlink Nedir ? Nasıl Kasılır ?
İlk önce blog backlinkden başlayalım. Blog backlink kaliteli blog sitelerine yorum yapılarak, site adresi de yazılarak alınan backlink türüdür. Linkinizin verilebilmesi için yorumun onaylanması gerekir.Bu nedenle iyi yorumlar yapmanızı tavsiye ederim. Yani kişi seo ile ilgili bir makale yazdıysa, siz de şöyle de yapılabilir mi diye başlayarak fikirlerinizi söyleyebilirsiniz. Onaylanırsa backlink kazanmış olursunuz.Hatta kelime bazlı yükseliş bile sağlayabilirsiniz.


- Kaliteli bloglardan backlink alın.
Yani çöp olan ve binlerce yorumdan binlerce link verilmiş sayfalardan backlink almayın.Bu size hiçbirşey kazandırmaz sadece zaman öldürürsünüz. Ayrıca pagerank değerim yükselsin istiyorsanız (ki değeri kalmadı ama) pr değeri yüksek bloglardan link alın.

- Yorumlarınızın onaylanması gereklidir.
Yorumlar onaylanmazsa backlink alamazsınız. Bu nedenle iyi ve biraz da uzun yorum yaparsanız kesin onaylanacaktır. Ayırca soru da sorabilirsiniz.
- Program ile backlink kasmayın.
Tamamen white hat seo ile hareket edin. (Daha sonra white hat seo’yu açıklayacağım) .Yani program / oto siteler vs. vs. ile backlink kasmaya çalışmayın. Google panda veya penguen darbesi yersiniz..
- Linklerinizi zaman zaman güncelleyin.
Örnek olarak A sitesine yorum yaptınız.1 ay sonra A sitesinde tekrar girin ve backlinkinizi güncellemek için bir yorum daha yapın. Bu size backlink güncelliği kazandıracaktır. Unutmayın google güncel seo’yu sever.


Yorumlar