Dmoz Nedir?


 

DMOZ Ne İşe Yarar
Kısaca Dmoz nedir sorusunun yanıtını verdik ancak bu Dmoz ne işe fayda? Dmoz bir listeleme sitesidir. Dmoz dünyaca ünlü siteleri bünyesin de barındıran bir sitedir. Daha çok arama motorlarının bulunduğu bir site olan Dmoz’un mevcut pagerankı 8 dir. Dmoz tamamıyla gönüllü kişiler tarafından yönetiliyor. Tabi durum böyle olunca sitenizi Dmoz’a kaydetmek de epey zor oluyor. Sitenizin biraz profesyonel olması şart diyebiliriz.
Dmoz Nasıl Kayıt Olunur?
Peki bu Dmoz dizinine nasıl kayıt olunur? Şimdi 5 madde de bu soruya yanıt verelim.

1) Hangi kategoriye başvurmalıyım?
Öncelikle DMOZ’a girerken yapacağınız ilk şey, kategorimizi net bir biçimde saptamak. Eğer çok sayıda kategoriye uyma olasılığınız varsa, editörü olan kategorilere öncelik verin,

2) Nasıl bir açıklama yazmalıyım?
En önemli adımlardan birisi de burası, eklenmeyi hedeflediğiniz kategorideki diğer sitelerin içeriklerini ve hangi açıklamalarla kabul edildiğini incelemeniz.
Burada ki felsefe bu, ” Eğer onlar bu yolla bir açıklama ile kabul edildiyse, bende buna benzer bir açıklama ile kabul edilebilirim ”

3) İçeriğiniz gerçekten DMOZ’da listelenmeye yeterli mi?
Bunu yapmanız için internet sitenizi adres çubuğuna yazıp bir yabancı gibi gezin. Objektif olarak kanaatlerinizi değerlendirin. Başvurmayı hedeflediğiniz kategorideki siteler kadar ya da daha yeterli bir içeriğiniz varsa müracaat edin.

4) Spam unsurlarınden sitelerinizi netlikle arındırın.
DMOZ’a eklenecek siteniz spam içeriyorsa, netlikle başvurmayın. Sadece kategori editörlerinin zamanını boşuna çalmış olursunuz. Bu sitenizin editörler gözündeki itibarını düşürmekten diğer hiçbir işe yaramaz.
Benim kategorimde bu tarz müracaatları gördüğüm an siliyorum. Kesinlikle değerlendirmiyorum.

5) Düzgün bir açıklama ve içerikle başvuran herkes kabul edilebilir.
Madde 2 ‘de açıkladığim üzere, açıklama kısmındaki en önemli kıstas diğer eklenen sitelerin açıklamalarıdır. Bu hususta çok dikkatli olmanız gerekiyor. Diğer açıklamalara benzer demekle aynısını kastetmiyoruz tabii ki yalnız kelime grupları ve cümlenin kuruluş şekli size fikir vermek açısından oldukça önemli olabilir.
Açıklamanızı yazarken, büyük harfle başlayıp, nokta ile bitirmeyi unutmayınız.   İmla kuralları oldukça önemlidir
Bu adımları izleyerek sitenizi Dmoz’a kaydetmek basit olacaktır. Kesin sonuç alamayabilirsiniz ama bu da sizin sitemizin ve içeriğinin kalitesine bağlıdır.


Yorumlar